dot Home - start
dot Historie
dot Emmen centrum
dot Wijken buurten straten
dot Cultuur
dot Straatnamen

dot Gemeente archief
De historie van Emmen in woord en beeld

Op 19 december 2018 heeft HE van de heer S.G. (Geert) Hovenkamp uit Hilversum zijn gehele digitale archief in ontvangst mogen nemen. Gedurende 25 jaar heeft hij onderzoek gedaan naar familierelaties in Emmen en de locatie waar ze woonden (periode van omstreeks 1600 tot 1832) Het is in omvang, compleetheid en geordendheid mogelijk het grootste particuliere archief van Emmen. In samenwerking met het Erfgoednetwerk zal bekeken worden hoe e.e.a. ontsloten kan worden.
Geert, bedankt ! ! !

Logo Historisch Emmen

Historisch Emmen toevoegen aan uw favorieten

blauwe lijn
dot Laatst gewijzigd dot Over deze site dot Sitemap dot E-mail dot

Camping Omhoog

Camping Angelsloerdijk Emmen
Foto: P.Meilink.

Camping Angelsloerdijk Emmen
Foto: P.Meilink.

Camping Angelsloerdijk Emmen
Foto: E.Hof

Camping Angelsloerdijk Emmen
Foto: R.Boelens

van tot adres
- - Camping AngelsloŽrdijk
1989 2012 Hayo Kaspers Stadscamping AngelsloŽrdijk

 

Camping Angelsloerdijk Emmen
Emmer Courant 30 maart 1956.

 

2015: Het terrein is gemeentelijk eigendom en was in beeld voor een luxueus kuuroord: het zogeheten Gaarlandt-park. De gemeente Emmen wees het bod van initiatiefnemer Omale, een investeringsbedrijf, echter af en liet weten dat het plan van de baan was.

Het Dagblad van het Noorden meldde in juni 2016 dat het terrein bij de gemeente in beeld kwam voor de huisvesting van statushouders. Hoeveel vluchtelingen er zouden moeten komen was nog niet bekend.

RTV Drenthe liet in februari 2017 weten dat op het terrein van de voormalige gemeentecamping aan de AngelsloŽrdijk in Emmen Nederlands eerste experimenteerbuurt zou komen. Een volautomatische groentetuin, een fabriek voor zonne-energie fietsen, of een bijzondere woonvorm voor ouderen, gehandicapten of misschien wel voor jezelf. Het idee kwam van de Emmer ondernemers Alya Assen en Diem Do. Zij kregen steun van de gemeente Emmen, woningstichting Domesta en Koenen Bouw.

Voor het project werden doeners gezocht. "Mensen en bedrijven met leuke, gekke, misschien wel rare ideeŽn die een plek zoeken om die ideeŽn om te zetten in iets concreets", aldus Alya Assen.


 

Wie helpt? Omhoog

 

Klik hier om een e-mail aan Historisch Emmen te versturen Historisch Emmen zoekt altijd naar informatie.
Foto's, kranten, artikelen, advertenties, knipsels, stambomen, genealogie, alles is welkom.
Na digitalisering ontvangt u alles retour.
Help mee Historisch Emmen beter en vollediger te maken.