dot Home - start
dot Historie
dot Emmen centrum
dot Wijken buurten straten
dot Cultuur
dot Straatnamen

dot Gemeente archief
De historie van Emmen in woord en beeld

Op 19 december 2018 heeft HE van de heer S.G. (Geert) Hovenkamp uit Hilversum zijn gehele digitale archief in ontvangst mogen nemen. Gedurende 25 jaar heeft hij onderzoek gedaan naar familierelaties in Emmen en de locatie waar ze woonden (periode van omstreeks 1600 tot 1832) Het is in omvang, compleetheid en geordendheid mogelijk het grootste particuliere archief van Emmen. In samenwerking met het Erfgoednetwerk zal bekeken worden hoe e.e.a. ontsloten kan worden.
Geert, bedankt ! ! !

Logo Historisch Emmen

Historisch Emmen toevoegen aan uw favorieten

blauwe lijn
dot Laatst gewijzigd dot Over deze site dot Sitemap dot E-mail dot

Comrock (1977-1982)

Foto Historisch Emmen popmuziek Comrock
Foto verzameling Bert Nannen
foto: Jan Anninga

Comrock werd in 1977 door Bert Nannen en Herman Pestman opgericht. Beiden waren toen 13 jaar oud (!). Vervolgens werden Tineke en Erik aangetrokken.

De eerste optredens vonden in 1977 plaats op de schoolavonden van het CSG. Ronald Ramaker (bas) en Geke de Dreu (gitaar) maakten vervolgens korte tijd deel uit van de bezetting.

In de beginperiode werden voornamelijk covers gespeeld. Gaandeweg werd een eigen repertoire opgebouwd. Nadat Herman Scholtens als basgitarist in 1980 de plaats innam van Ronald werd een duidelijke keuze gemaakt voor de snelle rock 'n roll met new wave invloeden.

Er werd voornamelijk opgetreden in de noordelijke provincies zoals Het Pakhuis, De Kattebak, Churchills, Bronx in Groningen, Het Pleintje en Castel in Winschoten, en in Emmen natuurlijk in de Pyramideclub, Merlijn en Octopus). In Duitsland werden ook festivals gedaan. Speelden in het voorprogramma van o.a. Herman Brood, White Honey, X-Race en Muskee.

De laatste jaren draaide band uitstekend en werd er zeer geregeld gespeeld. Ondanks de gemiddelde leeftijd van zo'n 17 jaar was er zeker in de laatste periode sprake van een hechte band. Er waren contacten met een platenmaatschappij, maar dat heeft tot niets geleid.

Management was in handen van Sieko de Boer. Verlichting en geluid werden verzorgd door Erwin en Akos.

In 1982 werd het afscheidsoptreden gedaan in de Pyramideclub. Na jarenlange omzwervingen in diverse bands spelen vier van de vijf leden nu weer geregeld samen.

Muzikanten v.l.n.r.:

  • Tineke Alberts (zang)
  • Herman Scholtens (bas)
  • Bert Nannen (gitaar)
  • Herman Pestman (slagwerk)
  • Erik Werkema (toetsen)
Bronvermelding:
 

Wie helpt? Omhoog

 

Klik hier om een e-mail aan Historisch Emmen te versturen Historisch Emmen zoekt altijd naar informatie.
Foto's, kranten, artikelen, advertenties, knipsels, stambomen, genealogie, alles is welkom.
Na digitalisering ontvangt u alles retour.
Help mee Historisch Emmen beter en vollediger te maken.