dot Home - start
dot Historie
dot Emmen centrum
dot Wijken buurten straten
dot Cultuur
dot Straatnamen

dot Gemeente archief
De historie van Emmen in woord en beeld

Op 19 december 2018 heeft HE van de heer S.G. (Geert) Hovenkamp uit Hilversum zijn gehele digitale archief in ontvangst mogen nemen. Gedurende 25 jaar heeft hij onderzoek gedaan naar familierelaties in Emmen en de locatie waar ze woonden (periode van omstreeks 1600 tot 1832) Het is in omvang, compleetheid en geordendheid mogelijk het grootste particuliere archief van Emmen. In samenwerking met het Erfgoednetwerk zal bekeken worden hoe e.e.a. ontsloten kan worden.
Geert, bedankt ! ! !

Logo Historisch Emmen

Historisch Emmen toevoegen aan uw favorieten

blauwe lijn
dot Laatst gewijzigd dot Over deze site dot Sitemap dot E-mail dot

Dessa (eind jaren 70 - begin jaren 80)

Foto Historisch Emmen popmuziek Dessa
V.l.n.r.: Gerrie v.d.Land (slagwerk), Wiebe Hof (gitaar), Henny Heegen (toetsen), Jan Woordman (gitaar) en Klaas Stuulen (basgitaar).
Foto: verzameling Jan Grimme.

Dessa was een Top-40 groep die werd opgericht door Klaas Stuulen.

De formatie zoals deze op de foto links staat afgebeeld heeft alleen gerepeteerd maar nooit opgetreden omdat Gerrie v.d. Land vlak de eerste presentatie voor een maatschappelijke carrière koos en de groep verliet.

Het was een fikse tegenslag maar gelukkig was Jan Groenink, alias de Drumdoctor, die hen uit de brand hielp. Hij bood zich aan als interim drummer totdat er een andere drummer was gevonden.

Er werden covers gespeeld van bijv. Stealers Wheel, Boz Scaggs, Steely Dan, Player, maar ook muziek van de Rolling Stones stond op het repertoire.

De groep onderscheidde zich door veel nummers te spelen met drie stemmige zangpartijen en tweestemmige gitaarsolo's die perfect gespeeld werden door de zeer goede gitaristen Jan (solo ) Woordman en Wiebe Hof.

Deze formatie van Dessa zat vooral in het clubcircuit door het gehele land maar ook dancings werden aangedaan.

Na ongeveer anderhalf jaar werd de groep in deze samenstelling opgeheven. Jan Groenink vertrok zoals was afgesproken en zijn plaats werd ingenomen door de drummer Michiel de Ruyter.

Er ontstond een tweespalt in de groep over de vraag "hoe nu verder". Besloten werd de groep een meer commercieel karakter te geven om zodoende het podiumcircuit wat uit te breiden. Jan Woordman en Wiebe Hof verlieten daarop de groep omdat ze toch liever kozen voor een andere richting in de muziek. Jan en Wiebe werden vervangen door Otto Tuasung en de zangeres Ina Bos. Deze formatie speelde voornamelijk disco - funk - rock en trad voornamelijk op in discotheken.

Dessa werd een beroepsorkest. In 1980 verliet toetsenman Henny Heegen de groep en werd vervangen door Hein Pracht. Meindert Klooster was toen de drummer. Hij heeft nog opnames van Dessa in zijn bezit.

Ongeveer een jaar later werd Dessa opgeheven.

Bronvermelding:
 

Wie helpt? Omhoog

 

Klik hier om een e-mail aan Historisch Emmen te versturen Historisch Emmen zoekt altijd naar informatie.
Foto's, kranten, artikelen, advertenties, knipsels, stambomen, genealogie, alles is welkom.
Na digitalisering ontvangt u alles retour.
Help mee Historisch Emmen beter en vollediger te maken.