dot Home - start
dot Historie
dot Emmen centrum
dot Wijken buurten straten
dot Cultuur
dot Straatnamen

dot Gemeente archief
De historie van Emmen in woord en beeld

Op 19 december 2018 heeft HE van de heer S.G. (Geert) Hovenkamp uit Hilversum zijn gehele digitale archief in ontvangst mogen nemen. Gedurende 25 jaar heeft hij onderzoek gedaan naar familierelaties in Emmen en de locatie waar ze woonden (periode van omstreeks 1600 tot 1832) Het is in omvang, compleetheid en geordendheid mogelijk het grootste particuliere archief van Emmen. In samenwerking met het Erfgoednetwerk zal bekeken worden hoe e.e.a. ontsloten kan worden.
Geert, bedankt ! ! !

Logo Historisch Emmen

Historisch Emmen toevoegen aan uw favorieten

blauwe lijn
dot Laatst gewijzigd dot Over deze site dot Sitemap dot E-mail dot

De Echo's - The Fellows (jaren 1962-1967)

Foto Historisch Emmen popgroepen The Echo's - Fellows
The Fellows reünisten: v.l.n.r.
Gerard Rolink (sologitaar), Frans Verpalen (slagwerk), Bart Verpalen (zang, gitaar), Jan Leeuwinga (basgitaar).

Foto Historisch Emmen popgroepen The Echo's - Fellows
De Echo's, collectie Bart Verpalen.
V.l.n.r. Jan Leeuwinga, Frans Verpalen, Gerard Rolink, Bart Verpalen, Ina Verpalen.

Foto Historisch Emmen popgroepen Fellows

Foto Historisch Emmen popgroepen The Echo's - Fellows
The Fellows, collectie Jan Grimme
V.l.n.r.: Bart Verpalen (zang en gitaar), Frans Verpalen (slagwerk), Gerard Rolink (sologitaar en tijdelijk bas). Geheel rechts is bassist Paul van Wijck.

In 1962 zaten twee jongens in de brugklas van het K.D.C. die beide een passie hadden voor gitaar spelen. Die jongens waren Gerard Rolink en Bart Verpalen. Op het jaarlijkse schoolfeest speelden zij de nummers "Brandend Zand" en "Paradiso" van Anneke Grönloh. Door deze "act" werden ze gevraagd voor een schoolband samen met een iets oudere drummer en een pianist. Frans Verpalen, de broer van Bart, verving de drummer van het eerste uur al snel. Met buurjongen Bram de Smit als zanger ontstond de eerste echte band: De Echo's.

Na enige tijd kwam er een nieuwe gitarist bij de band, waardoor Gerard Rolink tijdelijk basgitaar ging spelen totdat een echte bassist de gelederen kwam versterken. Dit was Jan Leeuwinga, die evenals Gerard ook zeker tot de nestors van de Emmer popmuziek gerekend kan worden. Uit het gezin Verpalen heeft zus Ina nog een tijdje de zangpartijen voor haar rekening genomen. Zij zong o.a. Duitstalig werk. 

Nog meer leden uit het gezin Verpalen waren actief voor de band. Toen de Echo's van naam veranderden werd Paul Verpalen manager van de band. De naam van de band werd toen The Fellows.

Als leadzanger kwam Jaap Weddepohl bij de band. Met veel succes werd er een aantal jaren opgetreden in de regio en in Duitsland. Vooral de optredens bij zaal Timmer in Ter Apel herinneren zij zich als leuke optredens. Ook de fanmail blijft immer in hun herinnering.

Na ongeveer anderhalf jaar verliet Jaap Weddepohl de band, hij verhuisde naar Amsterdam. Zijn stiefvader Willem Knikker was lange tijd de manager van de band.

Na het vertrek van Jaap bestond The Fellows uit Bart Verpalen (zang, gitaar), Frans Verpalen (slagwerk), Gerard Rolink (sologitaar) en Paul van Wijck die Jan Leeuwinga (basgitaar) had vervangen.

De band speelde het Rythm and Blues genre.

Na enige jaren werd bassist Paul van Wijck vervangen door Theo Oostebrink en veranderde de naam van de band in "The Rainy Day Men". Het was 1967.

The Fellows traden ook na 2000 nog op. Eén keer per jaar kregen de heren Grand Café Rue de la Gare afgeladen vol.

Bronvermelding:
 

Wie helpt? Omhoog

 

Klik hier om een e-mail aan Historisch Emmen te versturen Historisch Emmen zoekt altijd naar informatie.
Foto's, kranten, artikelen, advertenties, knipsels, stambomen, genealogie, alles is welkom.
Na digitalisering ontvangt u alles retour.
Help mee Historisch Emmen beter en vollediger te maken.