dot Home - start
dot Historie
dot Emmen centrum
dot Wijken buurten straten
dot Cultuur
dot Straatnamen

dot Gemeente archief
De historie van Emmen in woord en beeld

Op 19 december 2018 heeft HE van de heer S.G. (Geert) Hovenkamp uit Hilversum zijn gehele digitale archief in ontvangst mogen nemen. Gedurende 25 jaar heeft hij onderzoek gedaan naar familierelaties in Emmen en de locatie waar ze woonden (periode van omstreeks 1600 tot 1832) Het is in omvang, compleetheid en geordendheid mogelijk het grootste particuliere archief van Emmen. In samenwerking met het Erfgoednetwerk zal bekeken worden hoe e.e.a. ontsloten kan worden.
Geert, bedankt ! ! !

Logo Historisch Emmen

Historisch Emmen toevoegen aan uw favorieten

blauwe lijn
dot Laatst gewijzigd dot Over deze site dot Sitemap dot E-mail dot

Explosion

Informatie gevraagd, wie helpt?

Explosion werd in 1970-'71 opgericht door Albert Bakker en Dries Santing uit Emmer-Compascuum. Bennie Bergman en Bennie Arling kwamen de band later versterken. Joop Ekelhof, die destijds in de band Black Lake speelde, verzorgde het management van de band.

In 1973 ging de band uit elkaar. Dries Santing en Bennie Arling speelden hierna in verschillende bands. Albert Bakker werd een bekende Emmenaar door zijn brillenzaak aan de Hoofdstraat.


Bronvermelding: Omhoog

Foto's: indien bekend is de maker of gever aangegeven bij foto, anders is de foto ontvangen als reclame- en strooimateriaal, oude kranten, etc.

Van veel foto's heeft Historisch Emmen nog geen originelen beschikbaar. De originele fotograaf is derhalve ook niet bekend. Wie helpt met originele of andere foto's? Wie kent de maker van de foto's? Reageer...... Historisch Emmen doet er aantoonbaar veel aan om de rechtmatige eigenaar op te sporen.

 

Wie helpt? Omhoog

 

Klik hier om een e-mail aan Historisch Emmen te versturen Historisch Emmen zoekt altijd naar informatie.
Foto's, kranten, artikelen, advertenties, knipsels, stambomen, genealogie, alles is welkom.
Na digitalisering ontvangt u alles retour.
Help mee Historisch Emmen beter en vollediger te maken.