dot Home - start
dot Historie
dot Emmen centrum
dot Wijken buurten straten
dot Cultuur
dot Straatnamen

dot Gemeente archief
De historie van Emmen in woord en beeld

Op 19 december 2018 heeft HE van de heer S.G. (Geert) Hovenkamp uit Hilversum zijn gehele digitale archief in ontvangst mogen nemen. Gedurende 25 jaar heeft hij onderzoek gedaan naar familierelaties in Emmen en de locatie waar ze woonden (periode van omstreeks 1600 tot 1832) Het is in omvang, compleetheid en geordendheid mogelijk het grootste particuliere archief van Emmen. In samenwerking met het Erfgoednetwerk zal bekeken worden hoe e.e.a. ontsloten kan worden.
Geert, bedankt ! ! !

Logo Historisch Emmen

Historisch Emmen toevoegen aan uw favorieten

blauwe lijn
dot Laatst gewijzigd dot Over deze site dot Sitemap dot E-mail dot

First - First April (1970-1990)

Foto Historisch Emmen popgroepen First April
First v.l.n.r. Klaas Levinga (sologitaar/zang), onbekend (zang), Henry Langen (basgitaar), Henry Beilsma (slaggitaar/zang), Albert Kane (slagwerk).
Foto: collectie Henry Beilsma.

Foto Historisch Emmen popgroepen First April
Foto: collectie Jan Grimme
foto anno 1974
v.l.n.r. Henry Langen (basgitaar), Klaas Levinga (gitarist), Tonnie Goeree (voorgrond), Albert Keen (slagwerk) en Herman Assen (zang).

First was een Top-40 band opgericht begin jaren '70 door Klaas Levinga en Henry Langen. Door de goede contacten met Black Lake kwamen er optredens. 

Speciale herinneringen zijn er aan Henry Langen, die zijn schoolboeken open op de baskast had liggen en tijdens de repetities zijn proefwerken leerde......

In 1974 werd de naam First veranderd in First April. De naam heeft vermoedelijk niets met de speciale dag 1 april te maken.

First April bestond uit een aantal bekende, goede muzikanten die hun sporen in de popscene inmiddels hebben verdiend. Henry Langen was destijds al een uitermate goede bassist en toen al fretless speelde. Klaas Levinga was een goeie zanger en een uiterst creatieve gitarist. Herman Assen met een stem die klonk als een klok was de blikvanger van de band. Albert (Appie) Keen op drums was de zakelijk leider van de band en degene die de band bij elkaar. Hij inspireerde de andere bandleden. De roots van bandlid Tonnie Goeree liggen in de gereformeerde kerken in Klazienaveen en Zwartemeer waar hij op veertien jarige leeftijd kerkorgelles kreeg. Zijn eerste bandje heette "Danny and Black Boy's" uit Zwartemeer.

First April werkte voor Ben Lukken Productions uit Assen die de band in korte tijd voor een jaar vol boekte. Naast hun normale baan speelden ze twee tot drie avonden per week in Noord Duitsland. In Aurich stond op zeker moment, tot hun eigen verbazing, een grote menigte fans te wachten. Voor velen was de kanariegele bus getooid met oranje zwaailampen een bekende verschijning.

Ze speelden voornamelijk Top-40 en country rock zoals Eagles, CCR, enz.

De bandleden prefereerden uiteindelijk ieder voor zich een andere muzikale weg waardoor First April uit elkaar viel.

Na 1978 ging Henry Beilsma nog tot 1990 door onder de naam First.

Bronvermelding:
 

Wie helpt? Omhoog

 

Klik hier om een e-mail aan Historisch Emmen te versturen Historisch Emmen zoekt altijd naar informatie.
Foto's, kranten, artikelen, advertenties, knipsels, stambomen, genealogie, alles is welkom.
Na digitalisering ontvangt u alles retour.
Help mee Historisch Emmen beter en vollediger te maken.