dot Home - start
dot Historie
dot Emmen centrum
dot Wijken buurten straten
dot Cultuur
dot Straatnamen

dot Gemeente archief
De historie van Emmen in woord en beeld

Op 19 december 2018 heeft HE van de heer S.G. (Geert) Hovenkamp uit Hilversum zijn gehele digitale archief in ontvangst mogen nemen. Gedurende 25 jaar heeft hij onderzoek gedaan naar familierelaties in Emmen en de locatie waar ze woonden (periode van omstreeks 1600 tot 1832) Het is in omvang, compleetheid en geordendheid mogelijk het grootste particuliere archief van Emmen. In samenwerking met het Erfgoednetwerk zal bekeken worden hoe e.e.a. ontsloten kan worden.
Geert, bedankt ! ! !

Logo Historisch Emmen

Historisch Emmen toevoegen aan uw favorieten

blauwe lijn
dot Laatst gewijzigd dot Over deze site dot Sitemap dot E-mail dot

Loving Bachelors (jaren 1964-19xx)

Foto Historisch Emmen popgroepen Loving Bachelors
Foto: verzameling Jan Grimme

Loving Bachelors werd opgericht in de zomer van 1964. Onder het genot van een drankje werden bij Roel Goeree (voormalige bakkerij Mulder) aan de Spoorstraat grote plannen gemaakt voor het opzetten van een beat-bandje.

Het waren Tjeerd Oldenburger, Hennie Heegen, Jacob Westerhof en Theo Oostenbrink die de plannen in daden omzetten. Het was de tijd dat oude radio's nog dienst deden als versterkers. Het was de tijd dat een stoel dienst deed als drumstel vanwege de overlast die een echt drumstel met zich meebracht tijdens repetities op een slaapkamer van de familie Heegen.

Later werd een goede Dynacord versterker aangeschaft, waar drie gitaren en een microfoon op werden aangesloten. Voordat dit werkte had dat volgens de overlevering al heel wat speakers gekost.

Het eerste optreden was in 1965 in hotel Cornelis in Dalen. Vanwege het te laat aanwezig zijn van de geluidsinstallatie werd het meer "jammen" samen met het dansorkest The Specials. Na hun tweede optreden werd de regionale pers al gehaald. De bedoeling was, dat de band "dansmuziek" zou verzorgen na een optreden van muziekvereniging Jong Weerdinge. Onder het eerste nummer sprak men al over het volume en stijl van de band met als gevolg dat de band na een halfuur al weer buiten op straat stond.

Toen LTS leraar Ger Elswijk begon met het organiseren van dansavonden, om de integratie met de LTS jeugd en de "overige" Emmer jeugd te bevorderen, werd de band het "huisorkest" van beat-time, dat maandelijks plaatsvond in de kantine van Arbeidsvreugd. De beat was zeker aanwezig en werk van o.a. The Stones en Pretty Things werd niet geschuwd.

De band viel later "stilletjes" uiteen toen Jacob Westerhof Emmen verliet en een latere fusie met de "Sinners" helaas niet mocht baten.

 

Muzikanten: v.l.n.r.

  • Jacob Westerhof (slagwerk)
  • Hennie Heegen (gitaar)
  • Theo Oostebrink (basgitaar)
  • Tjeerd Oldenburger (gitaar)
Bronvermelding:
 

Wie helpt? Omhoog

 

Klik hier om een e-mail aan Historisch Emmen te versturen Historisch Emmen zoekt altijd naar informatie.
Foto's, kranten, artikelen, advertenties, knipsels, stambomen, genealogie, alles is welkom.
Na digitalisering ontvangt u alles retour.
Help mee Historisch Emmen beter en vollediger te maken.