dot Home - start
dot Historie
dot Emmen centrum
dot Wijken buurten straten
dot Cultuur
dot Straatnamen

dot Gemeente archief
De historie van Emmen in woord en beeld

Op 19 december 2018 heeft HE van de heer S.G. (Geert) Hovenkamp uit Hilversum zijn gehele digitale archief in ontvangst mogen nemen. Gedurende 25 jaar heeft hij onderzoek gedaan naar familierelaties in Emmen en de locatie waar ze woonden (periode van omstreeks 1600 tot 1832) Het is in omvang, compleetheid en geordendheid mogelijk het grootste particuliere archief van Emmen. In samenwerking met het Erfgoednetwerk zal bekeken worden hoe e.e.a. ontsloten kan worden.
Geert, bedankt ! ! !

Logo Historisch Emmen

Historisch Emmen toevoegen aan uw favorieten

blauwe lijn
dot Laatst gewijzigd dot Over deze site dot Sitemap dot E-mail dot

Lucky Stars (1979-1997)

Foto Historisch Emmen popgroepen Lucky Stars
Foto: verzameling Henk Stoeten.

Foto Historisch Emmen popgroepen Lucky Stars
Foto: verzameling en © Henk Stoeten.

Foto Historisch Emmen popgroepen Lucky Stars
Verzameling: W.v.d.Essenburg.

Foto Historisch Emmen popgroepen Lucky Stars
Verzameling W.v.d.Essenburg.

The Lucky Stars werd opgericht in 1979. De samenstelling was toen Henk van der Kaap, Albert Dik en Marga Westra. In 1980 ging Marga weg en nam Willy Hemme haar plaats in. Een jaar later nam Henk Stoeten de plaats van Willy in.

In deze samenstelling werd in 1982 de single "Als de zon schijnt boven Drenthe" uitgebracht, met op de b-kant "Ik zit hier in Veenhuizen". De nummers werden geschreven door Jan van de Berg en Henk Roelofs. In datzelfde jaar namen ze in de Flower Tree studio in één avond ook de single " 't is Erica" met op de b-kant "Vrij, vrolijk en blij" geschreven door Jan v.d.Berg.

In 1984 nam Henk Stoeten afscheid van de band. Martin Kroezen heeft tijdelijk de plaats van Henk ingenomen. Martin verliet de band in 1987 waarna Henk Stoeten weer terugkwam. De band was toen reeds versterkt met bassist Henry Fraterman. Een jaar lang was het een viermansformatie totdat Henry een vaste baan kreeg als bassist in Duitsland. Iets later zou een andere bassist, Dick Ballast, aantreden. Ook Willy Hemme schoof weer aan en zo stonden er plots vijf man op het podium. In 1995 stopte Dick Ballast ermee. Hij begon een eigen bedrijf en kon dit niet meer combineren. Zijn plaats werd ingenomen door Johan Baron.

In 1997 kreeg Henk Stoeten een andere baan en kon dit ook niet meer combineren. Vanaf dat moment was de groep Lucky Stars gestorven. Henk v.d.Kaap en Henk Stoeten hebben daarna nog wel vele jaren, op het gebied van muziek maken, samengewerkt.

 

Muzikanten foto boven:

  • Henk v.d.Kaap
  • Albert Dik
  • Marga Westra

 

Muzikanten foto onder:

  • Henk v.d.Kaap
  • Albert Dik
  • Dick Ballast
  • Willy Hemme
  • Henk Stoeten
Bronvermelding:
 

Wie helpt? Omhoog

 

Klik hier om een e-mail aan Historisch Emmen te versturen Historisch Emmen zoekt altijd naar informatie.
Foto's, kranten, artikelen, advertenties, knipsels, stambomen, genealogie, alles is welkom.
Na digitalisering ontvangt u alles retour.
Help mee Historisch Emmen beter en vollediger te maken.