dot Home - start
dot Historie
dot Emmen centrum
dot Wijken buurten straten
dot Cultuur
dot Straatnamen

dot Gemeente archief
De historie van Emmen in woord en beeld

Op 19 december 2018 heeft HE van de heer S.G. (Geert) Hovenkamp uit Hilversum zijn gehele digitale archief in ontvangst mogen nemen. Gedurende 25 jaar heeft hij onderzoek gedaan naar familierelaties in Emmen en de locatie waar ze woonden (periode van omstreeks 1600 tot 1832) Het is in omvang, compleetheid en geordendheid mogelijk het grootste particuliere archief van Emmen. In samenwerking met het Erfgoednetwerk zal bekeken worden hoe e.e.a. ontsloten kan worden.
Geert, bedankt ! ! !

Logo Historisch Emmen

Historisch Emmen toevoegen aan uw favorieten

blauwe lijn
dot Laatst gewijzigd dot Over deze site dot Sitemap dot E-mail dot

Merriment of the gospel (1972-eind jaren '70)

Foto Historisch Emmen popmuziek Merriment of the Gospel
Foto: verzameling B.Jonker-Snel

Foto Historisch Emmen popmuziek Merriment of the Gospel
Afscheid Klaas Jonker in 1978.
Foto: verzameling B.Jonker-Snel.

Foto Historisch Emmen popmuziek Merriment of the Gospel
Overhandiging van de eerste LP aan Klaas Jonker op woensdag 29 december 1976.
Foto: De Gezinsbode 29 december 1976.
Verzameling: B.Jonker-Snel.

Merriment of the Gospel werd opgericht in 1972 met ongeveer 8 mensen.

In 1976 bestond de groep uit 38 jongeren. De groep trad veelvuldig op en had allerlei succesvolle optredens in (Noord) Nederland. Het hoogtepunt was het opnemen van een plaat waarvoor Merriment 30 uur in een studio in Nederhorst den Berg verbleef.

De plaat waarop 11 nummers staan (bewerkt door o.a. Klaas Jonker), werd geproduceerd door de stichting Continental Sound en tijdens een gevarieerde avond in de Chr.Pedagogische Academie in Emmen aangeboden aan Klaas Jonker. De Gospelgroep kreeg daardoor landelijke bekendheid en de LP behaalde de reli-top-10 van Nederland.

Ook haalde de groep meerdere malen de Amerikaanse reli popsoul groep "New Hope" naar Emmen. Zij bestonden uit een selectie uit de befaamde "Continental Singers", die op hoog professioneel niveau werkten. Merriment of the Gospel trad ook op in het voorprogramma van "New Hope" dat plaatsvond in het Jaarbeurscongrescentrum in Utrecht.

Na zeer veel succesvolle optredens nam Klaas Jonker wegens drukke werkzaamheden op 23 december 1978 afscheid van de groep en werd opgevolgd door Eric Verhoog. Enkele jaren na de dirigentenwisseling hield de groep "Merriment" op te bestaan.

Enkele namen: Klaas Jonker (dirigent/gitarist), Berend en Griba Pluister (secretariaat), Henriėtte Tukkers (solozangeres), Grita Pepping (solozangeres), Roel Koops (orgel), Karin de Jong (dwarsfluit), Henriėtte Pool (dwarsfluit), Wim Bouwers (gitarist), Rudi Hemmen (bassist), Adri Geerts (gitarist), Tom Hofstra (organist), Harrie Vugteveen (drummer), Jan Veldman (drummer, na afscheid van Harrie Vugteveen).

Bronvermelding:
 

Wie helpt? Omhoog

 

Klik hier om een e-mail aan Historisch Emmen te versturen Historisch Emmen zoekt altijd naar informatie.
Foto's, kranten, artikelen, advertenties, knipsels, stambomen, genealogie, alles is welkom.
Na digitalisering ontvangt u alles retour.
Help mee Historisch Emmen beter en vollediger te maken.