dot Home - start
dot Historie
dot Emmen centrum
dot Wijken buurten straten
dot Cultuur
dot Straatnamen

dot Gemeente archief
De historie van Emmen in woord en beeld

Logo Historisch Emmen

Historisch Emmen toevoegen aan uw favorieten

blauwe lijn
dot Laatst gewijzigd dot Over deze site dot Sitemap dot E-mail dot

Orb (jaren 1973-1977)

Foto Historisch Emmen popmuziek Orb
foto: © Jan Groenink
verzameling H.Heegen

Speelden eigen geschreven revolutionaire muziek, een mengsel van symfonische hardrock en r&b. Composities van Alides en Janderman. Was (één van) de eerste band(s) van Alidus Hidding die later bekend werd met The Time Bandits. Landelijk opgetreden, o.a. als voorprogramma van Finch (Peter Vink, Q65).

Orb is Engels voor "rijksappel". De naam is voortgekomen uit de band Sceptre. Een koning draagt op de troon een scepter en een appel, vandaar Orb.

Hadden al een eigen (zelf gebouwd) PA systeem. Oefenden in de leegstaande bakkerij Schoemaker aan de Buitenweg. Geen singels uitgebracht. Er waren vaste plannen voor platendeal bij Negram, waarbij Todd Rundgren als producer naar Nederland zou worden gehaald.

Orb viel door persoonlijke meningsverschillen uiteen. Janderman ging bij Hydra (werd later Tickle, Beilen) spelen. In Tickle speelde ook Alidus die inmiddels solo succesvol was.

Muzikanten: v.l.n.r. Alides Hidding (gitaar, zang), Jan(derman) van de Berg (zang, bas), Gerry van der Land (slagwerk), Hidde Poppen (toetsen, ex Scholten's Bluesband, kwam iets later bij de band en slechts een korte tijd). Ook nog heel kort: Roger van Osch als zanger en Henk Bemboom en Dick Joustra als repetitieleden.
Bronvermelding:
 

Wie helpt? Omhoog

Klik hier om een e-mail aan Historisch Emmen te versturen Historisch Emmen zoekt altijd naar informatie.
Foto's, kranten, artikelen, advertenties, knipsels, stambomen, genealogie, alles is welkom.
Na digitalisering ontvangt u alles retour.
Help mee Historisch Emmen beter en vollediger te maken.