dot Home - start
dot Historie
dot Emmen centrum
dot Wijken buurten straten
dot Cultuur
dot Straatnamen

dot Gemeente archief
De historie van Emmen in woord en beeld

Op 19 december 2018 heeft HE van de heer S.G. (Geert) Hovenkamp uit Hilversum zijn gehele digitale archief in ontvangst mogen nemen. Gedurende 25 jaar heeft hij onderzoek gedaan naar familierelaties in Emmen en de locatie waar ze woonden (periode van omstreeks 1600 tot 1832) Het is in omvang, compleetheid en geordendheid mogelijk het grootste particuliere archief van Emmen. In samenwerking met het Erfgoednetwerk zal bekeken worden hoe e.e.a. ontsloten kan worden.
Geert, bedankt ! ! !

Logo Historisch Emmen

Historisch Emmen toevoegen aan uw favorieten

blauwe lijn
dot Laatst gewijzigd dot Over deze site dot Sitemap dot E-mail dot

Palanquin (1975-1977)

Foto Historisch Emmen popmuziek Palanquin
Foto: verzameling Mol Mulder

Palanquin was de voortzetting van Mol's bluesband en werd in 1975 opgericht door Gosse (Mol) Mulder en Lambert Jeuring. Ook gitarist Marius Vroom en slagwerker Cor de Val maakten deel uit van deze band.

In korte tijd werden veel nummers ingestudeerd die varieerden van rock en roll tot blues. Invloeden van Lynyrd Scynyrd, Dr.Feelgood en Long Tall Ernie waren waarneembaar.

In 1977 won de band de 1e prijs bij een talentenjacht in Gieten. De gewonnen fles sterke drank werd genuttigd, maar de mooie belofte van een plaatopname is nooit waargemaakt door de organisatie.

Palanquin is als band niet echt uit elkaar gegaan. Toen er meer en meer eigen repertoire werd geschreven ontstond de behoefte aan een nieuwe bandnaam die deze eigen stijl meer kon onderstrepen. Na het vertrek van Cor de Val werd de band versterkt met drummer Gerrit Bruining en pianist Harry Gort. De nieuwe stijl werd steeds krachtiger en de roep om een nieuwe start met een nieuwe naam ook steeds duidelijker: X-Race was het gevolg.

 

Muzikanten: v.l.n.r.

  • Marius Vroom (gitaar)
  • Gosse [Mol] Mulder (bas)
  • Cor de Val (slagwerk)
  • Lambert Jeuring (gitaar)
Bronvermelding:
 

Wie helpt? Omhoog

 

Klik hier om een e-mail aan Historisch Emmen te versturen Historisch Emmen zoekt altijd naar informatie.
Foto's, kranten, artikelen, advertenties, knipsels, stambomen, genealogie, alles is welkom.
Na digitalisering ontvangt u alles retour.
Help mee Historisch Emmen beter en vollediger te maken.