dot Home - start
dot Historie
dot Emmen centrum
dot Wijken buurten straten
dot Cultuur
dot Straatnamen

dot Gemeente archief
De historie van Emmen in woord en beeld

Op 19 december 2018 heeft HE van de heer S.G. (Geert) Hovenkamp uit Hilversum zijn gehele digitale archief in ontvangst mogen nemen. Gedurende 25 jaar heeft hij onderzoek gedaan naar familierelaties in Emmen en de locatie waar ze woonden (periode van omstreeks 1600 tot 1832) Het is in omvang, compleetheid en geordendheid mogelijk het grootste particuliere archief van Emmen. In samenwerking met het Erfgoednetwerk zal bekeken worden hoe e.e.a. ontsloten kan worden.
Geert, bedankt ! ! !

Logo Historisch Emmen

Historisch Emmen toevoegen aan uw favorieten

blauwe lijn
dot Laatst gewijzigd dot Over deze site dot Sitemap dot E-mail dot

The Scandals (1966-1976)

Foto Historisch Emmen popgroepen The Scandals
Foto: verzameling Jan Grimme.

De Scandals hadden van 1966 tot 1971 na de Cats de grootste fanclub van Nederland qua leden. Dit vooral dankzij de bevlogen voorzitter Roelof Steenbergen. Na een TV optreden in Vara's fanclub in 1968 samen met de Hollies en de Motions kwam de echte doorbraak. Mede door de wisselende samenstellingen en de opkomst van de disco"s werden ook de Scandals daarna minder gevraagd.

The Scandals werden in 1966 opgericht door Henk Nijkamp, Henk Vleems en Henk Tieben. Iets later kwam Roel Luchies erbij en vervolgens Koene Pruim.

In 1970 stopte Henk Tieben vanwege studie en werd Dick Troost benaderd om bas in de band te komen spelen.

De bandleden kwamen uit de omgeving Gees, Weerdinge en Emmen en maakte grote naam door de bekendste Top 40 nummers perfect na te spelen. Vooral de, veelal meerstemmige, zang van de heren viel in goede aarde.

Ze konden altijd rekenen op vele fans uit de omgeving, die trouw overal mee naar toe gingen. Weekenden met drie tot vier optredens waren geen uitzondering.

Er werden eigen nummers op single uitgebracht, waarvan "Time for living" en "Make believe" de Top 40 haalden. Door deze landelijke bekendheid op radio en tv, kregen ze via het programma "Fanclub van Ralph Inbar" het verzoek in te vallen voor een optreden van de wereldbekende groep The Small Faces. Deze laatste zouden het voorprogramma verzorgen van The Kinks. Een hele eer.

Tien jaar na de start en diverse bezettingen verder, gaf de band "moe gestreden" op. Het was 1976. Jaren later kwamen ze nog eens bij elkaar voor een reŁnieconcert in de Zuidoosthal. Het klonk daar weer als vanouds.

Muzikanten 1966-1970:

  • Henk Nijkamp
  • Henk Vleems (zang)
  • Henk Tieben (basgitaar)
  • RoeI Luchies (zang en gitaar),
  • Koene Pruim (orgel)

Muzikanten na 1970:

  • Dick Troost (basgitaar)
  • Henk Bemboom (toetsen)
  • Dick Joustra (zang en toesten)
  • Harrie Klein (slagwerk)

Op de foto lijkt 2e van links Hans Bemboom (toetsen) te zijn, de jongere broer van Wim en Henk Bemboom. Koene Pruim was ook toetsenist bij de Scandals.

Dick Joustra was overigens de frontman van Dick en de Vecona's ofwel D+V hetgeen staat voor Veenoord Coevorden Nieuw-Amsterdam.

Bronvermelding:
 

Wie helpt? Omhoog

 

Klik hier om een e-mail aan Historisch Emmen te versturen Historisch Emmen zoekt altijd naar informatie.
Foto's, kranten, artikelen, advertenties, knipsels, stambomen, genealogie, alles is welkom.
Na digitalisering ontvangt u alles retour.
Help mee Historisch Emmen beter en vollediger te maken.