dot Home - start
dot Historie
dot Emmen centrum
dot Wijken buurten straten
dot Cultuur
dot Straatnamen

dot Gemeente archief
De historie van Emmen in woord en beeld

Op 19 december 2018 heeft HE van de heer S.G. (Geert) Hovenkamp uit Hilversum zijn gehele digitale archief in ontvangst mogen nemen. Gedurende 25 jaar heeft hij onderzoek gedaan naar familierelaties in Emmen en de locatie waar ze woonden (periode van omstreeks 1600 tot 1832) Het is in omvang, compleetheid en geordendheid mogelijk het grootste particuliere archief van Emmen. In samenwerking met het Erfgoednetwerk zal bekeken worden hoe e.e.a. ontsloten kan worden.
Geert, bedankt ! ! !

Logo Historisch Emmen

Historisch Emmen toevoegen aan uw favorieten

blauwe lijn
dot Laatst gewijzigd dot Over deze site dot Sitemap dot E-mail dot

Den Oever: Omhoog


Er hebben waarschijnlijk nooit meer dan 3-5 boerderijen gestaan. Een grote brand in 1847 zorgde ervoor dat 3 boerderijen geheel uitbranden. Deze brand had tot gevolg dat er nieuwe boerderijen in het gebied met de naam "Nieuwen Oever" verrezen. De kleine nederzetting aan de rand van het "Be(a)rgermeer" kent echter een rijke geschiedenis.

Juist omdat het zo klein was en vrijwel geheel is opgegaan in de huidige welvaart, dreigt de herinnering eraan verloren te gaan.

J.M.ten Cate trok zich dat aan en luisterde naar de verhalen van de laatste oorspronkelijke er nog wonende bewoner van Den Oever, de heer Stel. Hij is bezig de historie van Den Oever vast te leggen.

Mocht u informatie hebben of familieleden die er oorspronkelijk gewoond hebben, krantenartikelen, foto's, alles is welkom. Help Hans ten Cate:

J.M.ten Cate,
Oevermansweg 16,
7825 TJ Emmen.
telefoon: 0591-676291
mobiel: 06-53306477

 

Wie helpt? Omhoog

 

Klik hier om een e-mail aan Historisch Emmen te versturen Historisch Emmen zoekt altijd naar informatie.
Foto's, kranten, artikelen, advertenties, knipsels, stambomen, genealogie, alles is welkom.
Na digitalisering ontvangt u alles retour.
Help mee Historisch Emmen beter en vollediger te maken.